tiistai 25. syyskuuta 2012

Sterilisaatiossa...

No niinhän sitä sanotaan ettei kahta ilman kolmatta...
Viime torstaina käytiin sit Vethaus-eläinsairaalassa Hattulassa. Enni tähystettiin emättimen kautta ja sieltä löydettiin mätäpaise jollaista ei ollut myöskään Vethaussin lääkäri ikinä nähnyt. No, se yritettiin punktoimalla tyhjentää, mutta se ei täysin onnistunut. Joten tilasin Oivaan taas ajan leikkausta varten ja se saatiin eiliseksi.
Maanantaina kasvihuoneelle mentyäni huomasin, että vanhalla kissalla oli etutassun ranteessa syvä haava. No, eikun soitto Oivaan ja aika saatiin sysättyä Ennin operaation kanssa samaan. Puhdistin tassun ja sidoin sen.

Eilen aamulla mentiin siis lääkäriin ja Saila otti kissan ensin käsittelyyn. Haava oli sen verran syvä, että se piti ommella, kissa sai siis rauhotuspiikin ja seuraavaksi oli Ennin vuoro. Ultrassa todettiin, että paise ei ollut miksikään muuttunut niin Ennikin päätettiin nukuttaa ja avata. Ennin nukahtamista odotellessa kissa operoitiin ja kun oli Ennin vuoro, lähti Juha kissan kanssa jo kotiin.

Leikkauksessa oli kulunut jo sen verran aikaa, että arvasin Ennin joutuvan luopumaan kohdustaan. Näinhän siinä sitten kävi. Leikkaus ei ollut mikään normaali sterilisaatio, sillä lääkäri joutui myös poistamaan kohdunkaulan kohdunsuuta myöden. Näitä ei kuulemma normaalisti poisteta. Mätäpaise oli kasvanut myös virtsarakkoon kiinni ja Saila teki tarkkaa työtä ettei vaan rakko vioittuisi.
Nyt eletään veitsenterällä pari päivää ja toivotaan, että Enni toipuu täysin leikkauksesta.

Petra

1 kommentti:

  1. Voi Enniä. Hurjan paljon paranemista! Toivottavasti tyttö toipuu entiselleen! Ja paranemista myös kissalle.

    VastaaPoista