sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Länderileiri ja siinä välissä yks näyttely

Perjantaina pakattiin auto aamutuimaan ja lähdettiin köröttelemään kohti Inkoota Länderi-leirille. Perille kun päästiin, niin vielä oli hyvä keli, mutta kun olimme saaneet tavarat sisälle, niin taivas repes. Vettä tuli kuin saavista kaataen ja ukkonen vielä kaupanpäälle. No aksakoulutukset peruuntui, mutta onneks Tilda hokas vetää alkeisryhmän ohjaustekniikkareenit sisällä. Paljon tuli hyviä ohjeita mulle ja Ruskalle, kiitos Tilda!
Illalla onneks sade lakkas ja saatiin edes aikaseks "iltanuotio".
Lauantaiaamuna mulla olikin herätys kuuden jälkeen ja lähdettiin Ruskan kanssa käväsemään Tuomarinkartanolla näyttelyssä. Onneks järjestäjät suostuivat aikataulumuutokseen, että me oltiin eka kehässä, niin päästiin sit nopeesti takas leirille. Näyttely meni hienosti. Ruska jaksoi esiintyä hyvin vaikka mittari näytti hellelukemia heti aamusta. Ruska sai hyvän arvostelun ollen ROP ja saaden toisen SERTInsä. Lähdettiinkin suoraan kehästä autoon ja huristeltiin takisin leirille.
Leirillä olikin jo täys tohina päällä kun päästiin perille. Jaska veti kisaaville aksareenejä ja Ossi näyttelyreenejä tuleville "kehäketuille". Genoscoperin luennolle osallistui hyvin väkeä ja myöskin fyssaria oli useampi kuuntelemassa. Tämän jälkeen olikin sit perinteinen juoksukilpailu. Ruska oli hienosti pentujen kakkonen, Enni ei osallistunut kun Janna vielä illalla reenas sillä agia.
Illalla olikin siten savusaunan ja paljun vuoro. Itse en saunassa enkä paljussa käynyt, mutta tulipan höpöteltyä ihmisten kanssa siellä terassilla.
Sunnuntaina olikin sitten arpajaisten vuoro ja pöytä oli jälleen kerran täynnä palkintoja...Ruoan jälkeen olikin leirinäyttelyn vuoro. Siinä tulikin ilmoitettua Rysä rotupoikkeeviin ja Ruska pentuihin, Juha sit kysäs etteikö Enni mee ollenkaan, no ei muuta kun Enni kans kehiin. Ruska jaksoi taas esiintyä hienosti ollen narttu-pentujen ykkönen ja sitten VSP-pentu. Enni olikin vaihteeks innoissaan näyttelystä?? ja seistä pönötti hienosti asennossa. Jopa ravikin onnistui. Enni oli valio-narttujen ykkönen ja valittiin myös kaikista nartuista ykköseks. ROP-kehässä sitten tuo siskonpoika (Popeda) "rökitti" tätinsä ja Enni oli VSP. Ei muuta kun taas koiran vaihto, ja Rysä kehiin, nuori mies jaksoi seistä pönöttää hienosti, mutta juoksu olikin sitten niin että Rysä meni ja mä roikuin perässä. Mutta hauskaa oli. Kiitos meidän tuomarille, Mary Dixonille, joka muuten on viemässä yhtä pientä Länderi-urosta tuonne rapakon toiselle puolelle.
Leiri oli jälleen kerran onnistunut ja siitä iso KIITOS! kuulu Ernalle avustajineen. Ens vuonna jälleen nähdään!

Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti